Gestionarea clienţilor cu viteza luminii – aşa arată realitatea

Pentru cei mai mulţi oameni, însemnând că cel mai probabil şi pentru clienţii dvs., rezolvarea treburilor administrative face topul listei cu cele mai teribile pierderi de timp. Problema aici este că dacă clienţii nu merg în magazine, şansa ca ei să cumpere noi servicii este cu mult mai mică. De aceea este important ca părerea clienţiilor dvs despre firmă să fie cât mai pozitivă şi ca aceştia să nu vă ocolească până la inevitabil. Ce e de făcut?

Trei lucruri sunt necesare pentru un client satisfăcut: rapiditate, rapiditate şi rapiditate

Cum se poate reduce drastic timpul de aşteptare? Pentru asta trebuie făcute schimbări dramatice, nu ajunge să câştigăm un minut aici, unul colo! Pe vremuri, aparatele de distribuire a biletelor de ordin cu ecrane digitale au însemnat un pas uriaş spre reducerea timpului de aşteptare. Acum a sosit vremea unui nou capitol.

Ţelul este eliminarea timpului de aşteptare!

Nu ajunge că timpul de aşteptare al unui client e atât de scurt, trebuie eliminat? Este posibil? Haideţi să privim o firmă care foloseşte sistemul nostru şi vom afla.

Tudor face o schimbare fulger în abonamentul de telefonie folosind un sistem fulger.

ugyfelkezeles fenysebesseggelTudor a hotărât că vrea un pachet de servicii mai mare de la furnizorul său de telefonie, de aceea merge la cel mai apropiat magazin să rezolve modificarea contractului. Înainte de a porni de la locul de muncă, verifică care sucursală îi cade în drum spre casă. Pentru acesta îi ajunge să folosească aplicaţia de smartphone.

Tudor rămâne uimit când vede că imediat poate să-şi aleagă ce va dori să rezolve la faţa locului.

Alege serviciul de modificare a pachetului de date şi solicită un număr de ordin. Numărul soseşte deîndată pe telefonul său. Tudor se urcă în maşină şi porneşte spre sucursală. Pe drum, el stă deja la rând. Pe când ajunge îi vine deja rândul şi îşi vede numărul scris pe afişajul electronic. Când ajunge la ghişeu, noul contract deja îl aşteaptă, gata să fie semnat. “Bună ziua, Tudor! Ai solicitat o modificare a contractului de telefonie mobilă. Am pregătit documentele necesare. Dacă toate datele corespund, te rog să semnezi aici”. Tudor vede că datele sunt corecte şi semnează. Spre ieşire apasă butonul cu numărul 10 la chioşcul de colectare a datelor pentru a oferi un feedback despre cât de mulţumit este.

Dar ce se întâmplă dacă sosesc mulţi deodată?

Se poate ca Tudor să fi avut noroc şi să nu fi fost nimeni la rând. Ce se întâmplă dacă, pe neaşteptate, soseşte un grup de oameni?

Managerul observă că aşteaptă multă lume şi este coadă mare. Analizează în ce scop au venit clienţii şi ce angajaţi sunt disponibili, după care setează prioritatea în sistem, împărţind sarcinile în mod egal între angajaţi. Aşa toată lumea stă cât mai puţin la rând.

Orice s-ar întâmpla, mereu există posibilitatea ca setările sistemului de gestionare clienţi să reducă timpul de aşteptare. Pentru ca rândul să nu se oprească!