ONLINET Group Zrt., dintre firmele aflate în TOP 100, a câștigat prin vot public titlul de loc de muncă atrăgător. Am vorbit cu Lokody Gabriella, HR la firma Onlinet Group Zrt., despre onoarea de a fi câștigat un astfel de premiu. Am căutat răspunsuri la întrebări precum: de ce merită să ne transformăm locul de muncă într-unul atrăgător și ce mijloace putem folosi în acest scop? În ce mod poate profita din aceasta o companie și partenerii săi pe durata cooperări lor?

Ce reprezintă acest premiu?
Aceasta este o ocazie ca întreprinderile mici și mijlocii din țară să arate că e bine să lucrezi la noi și să se facă cunoscute pe piața internațională. Scopul este de a introduce cu ajutorul platformei gratuite cele mai populare firme maghiare aspiranților la un loc de muncă.

De ce v-ați înscris la acest concurs?
Am văzut anunțul în oraș și m-am gândit că e taman pentru noi. În realitate, nici nu a trebuit să ne gândim. Am profitat imediat de situație, pentru că noi credem că ONLINET Group e un loc de muncă atrăgător și merită înscris în concurs.

Cum a reacționat conducerea?
Încă de la început a susținut idea înscrierii în concurs. Atât de entuziasmați au fost încât, după ce concursul s-a încheiat, au și găsit un alt concurs la care am dori să ne înscriem.

Ce efecte pozitive a creat acest concurs?
Am putut participa la o campanie în care să ne prezentăm, împreună cu alte firme, cu ajutorul unui profil creat de noi. Profilul încărcat a devenit vizibil pe mai multe platforme distribuite, îmbunătățind  astfel reputația și numele ONLINET Group Zrt. în mediile sociale. După votul juriului și al publicului, datorită cărora am ajuns printre companiile din TOP 100, am participat la o cină de gală, unde am obținut noi contacte și am primit unul dintre premiile Loc de muncă atrăgător. Pe lângă că suntem mândri de rezultate, acesta este un nou mod de a ne face publicitate. Lucrând și în calitate de asistent HR, experiența mea este că, din cauza creșterii lipsei de forței de muncă, devine din ce în ce mai greu să găsim colegul potrivit. Cu toate acestea, avem încredere că în viitor, cu acest premiu binemeritat, vom putea atrage candidați mai ușor decât până acum.

De ce este important ca locul de muncă să fie atrăgător?
Omul își petrece o parte importantă din viață la locul de muncă. De aceea este foarte important cum este mediul care are impact asupra vieții noastre de zi cu zi. Stresul nu ajută pe nimeni. Într-un mediu calm, stabil, prietenos, se pot realiza mult mai multe. Astfel, cel ce lucrează se poate concentra mai mult pe muncă și provocări în loc de lupte și conflicte interne.

De ce credeți că e bine că sunteți un loc de muncă atrăgător, în comparație cu alte firme?
O astfel de firmă care participă la un astfel de concurs și îl câștigă dă dovadă de stabilitate și încredere. Oamenilor le place să lucreze aici. Conducerea urmărește crearea unei atmosfere echilibrate la locul de muncă și, în astfel de circumstanțe, oamenii noștri produc rezultate mult mai bune. Desigur, acest lucru va avea un impact direct proporțional asupra clienților și partenerilor noștri care vor obține întocmai ceea ce le-am promis.

Într-o atmosferă neplăcută, oamenii fac mai multe greșeli!?
La noi, oamenii au încredere reciprocă și le place să lucreze aici, de aceea fac mai puține greșeli. Toată lumea își desfășoară activitatea cu umilință și acuratețe, fără nicio rigoare managerială sau sancțiune deosebită. Aici se pune accentul pe ajutorul reciproc în vederea desfășurării eficiente a activității de lucru. Cred că într-un loc de muncă în care domnește o rigoare de fier și unde personalul nu lucrează cu plăcere, angajații se vor concentra mai mult pe factorii negativi, în loc să se concentreze asupra muncii lor.

Lucrați de un an și jumătate aici. Vi s-a părut de la început un loc de muncă atrăgător?
Din prima clipă am avut o experiență deosebit de pozitivă cu firma. Pe atunci, când am venit la interviu, am luat parte la o discuție plăcută și prietenoasă. Imediat am știut că aici aș lucra cu plăcere deoarece proprietarii au pus un accent deosebit pe găsirea unei voci comune, pentru a se putea colabora.

Cum păstrați atmosfera plăcută?
Lucrăm ca o echipă și ne ajutăm reciproc. Conducerea ne asigură posibilitatea de a ne spune părerea și de împărtăși idei. Într-un astfel de mediu, este ușor să fi creativ. De multe ori, pe timpul contribuirii comune de idei, repede apar noi soluții constructive în viața firmei. Acest tip de cooperare asigură și dezvoltarea personală a angajaților. Organizăm, deasemenea, și întâlniri în afara locului de muncă unde, colegii se pot rupe puțin de viața de zi cu zi și se pot distra. Fie vorba de o excursie împreună, ping-pong sau meciuri de fotbal de masă. Pe lângă acestea, mergem la o masă sau o cafea. În viitor, ne-ar plăcea să organizăm o excursie informală de un weekend o dată pe trimestru, ca un fel de zi în familie.